• : 0242 345 00 01
Fizyoterapist Tunahan TÜLÜ Fizik Tedavi ve Danışmanlık Merkezi - Alanya, Antalya

Firma Hakkında

Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında hizmet vermekteyiz. bel fıtığı boyun fıtığı akapuntur kas yaralanmaları diz ağrıları kireçlenmeler ve kas iskelet sistemi hastalıkları konusunda gönül rahatlığıyla bize ulaşabilirsiniz 

Sırt ağrılarının nedeni sırtımızda omurganın her iki yanında bulunan kasların gerilmesidir. Bu gerilmenin en önemli nedeni strestir. Strese girdiğimizde ilk önce boyun kaslarımız gerilir. Bu gerilme sonucunda C harfine benzeyen boyun omurgamız düzleşir, omuz ve sırta giden sinirlerin çıkışları daralır, sinirler baskı altında kalır. Bu baskı ile birlikte sırttaki kaslar gerilir. Bu yüzden ağrı duyarız. Kasların uzun süre gergin halde kalması kas topaklarına neden olur. Yani tıpta fibrozit dediğimiz oluşumlara neden olur. Bu fibrozitler de en ufak bir yorgunlukta, ağır kaldırma sonucunda, klima veya vantilatör altında uzun süre kalmada ağrılar yaratabilir.
Öncelikli olarak sırt kaslarının gevşetilmesi gerekmektedir. Bu gevşetme, en etkili şekilde fizyoterapi, kayroprakti ve manuel terapi ile yapılır. Ayrıca fibrozitler teker teker tesbit edilip yok edilmelidir. Bunun için sırta kuru iğne denilen minik iğnelerle yapılan tedavi uygulanması yararlı olabilecektir.
Fizik tedavi ile birlikte stres etkeni de ortadan kaldırılmalıdır. Mümkünse hastanın yaşamında stresi körükleyen unsurlarda radikal değişiklikler yapmak iyi gelir.
Tedavi bitiminde doktorunuzun önereceği sırt kaslarını güçlendirecek egzersizleri yapmak gereklidir. Eğer uygun ortam bulunursa sırtüstü yüzmek en iyi egzersizdir. Güneş, deniz, sıcak kum, kaplıcalar çok faydalıdır. Soğuktan mümkün olduğunca korunmak gereklidir.

Firma Resimleri

Firma henüz resim eklememiş.

Firma Videoları

Firma henüz video eklememiş.

Firma İlan & Ürünler

Firma Henüz İlan Eklememiş.
Firma Henüz İlan Eklememiş.

Firma Yorumları

Henüz yorum yapılmamış, ilk siz yorumlamak isterseniz aşağıda bulunan formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yazmak İstermisiniz?

İletişim Bilgileri

tunahans07@hotmail.com
Belirtilmemiş
5314729572
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş

Harita Konum

Büyük Hasbahçe Mah. No 47 M.Nazifoğlu Apt: 47/12

Antalya / Alanya

Mesaj Formu

QR Code