• : 0242 345 00 01
Erdoğandan vatandaşlara döviz ve altın çağrısı!
img
Siyaset

Erdoğandan vatandaşlara döviz ve altın çağrısı!

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu. Vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, 'Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını yansıtmıyor. Vatandaşlarımızın evlerindeki döviz ve altını çeşitli finansla araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum. İş insanlarımıza da, 30 Haziran'a kadar devam eden varlık barışından yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum.' dedi.

Malazgirt, tıpkı bugün her kökenden, her meşrepten insanımızın milli birliğimize sahip çıktığı gibi, Anadolu'nun tüm renklerinin ortak zaferidir. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız da ülkemize sağlayan her bir insanımız da Sultan Alparslan'ın manevi kaftanın birer muhafızıdır. Türkiye ne zaman demokrasi ve kalkınma hamlesine girmişse, karşısına içeriden ve dışarıdan nice engeller çıkarıldı.

Menderes, Özal, Erbakan ve Türkeş'le elde edilen kazanımlar, bizi ancak 2000'lerin başına kadar getirmeye yetebildi. AK Parti milli iradenin üstünlüğünü tam manasıyla tesis ederek Türkiye'de demokrasiyi güçlendirdi.

Neler yaptık. Bunların sözünü vermiştik. Şimdi icraatlarımızı sırayla anlatıyorum. Önce eğitim dedik. Bütçede her zaman önceliğimizi buna verdik. Milli eğitim bütçesini 2002'de 7.5 milyar liradan aldık 2021 yılı itibarıyla 147 milyar liraya çıkardık. Bugüne kadar 693 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik.  Üniversite sayımızı 76'dan 207'ye , üniversite öğrencisi sayımızı 1,5 milyondan 8 milyonun üzerine çıkardık. Üniversite harçlarını biz kaldırdık. Lisans öğrencilerine verilen bursu aylık, 45 liradan aldık, lisansta 650 liraya, yüksek lisansta 1300 liraya, doktorada 1950 liraya yükselttik.

Hastanelerdeki yatak sayımızı 164 binden 253 binin üzerine, nitelikli yatak sayımızı 19 binden 162 bine çıkardık. Halkımıza daha iyi hizmet vermek için han çadırı yapmadık. Biz hastane yaptık hastane. Milleti bunlarla aldattınız. Hekim sayımız, 2002'de 92 binden bugün 174 bini geçti. Ambulans başına düşen nüfus sayımızı 107 binlerden 14 binlere indirdik. Son 18 yılda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 411 milyar lira yardım yaptık. Bay Kemal bunlar Erdoğan'ın reklamı değil Türkiye'nin ve Türk milletinin tanıtımıdır. 

Net asgari ücret 2002 yılında 184 lirayken bu yılbaşı itibarıyla 2 bin 825 lira oldu. 

Adalet en çok hassasiyet gösterdiğimiz alanlardan biri. Hakim, savcı ve diğer personel sayısını yüzde 176 oranında artırdık. O merdiven altı adalet dağıtımı vardı ya bir zamanlar artık bunlar yok. Bu yıl Yargıtay Adli Yılı'nı yeni binasında inşallah açmış olacağız. Adalet arayışının insanlığın bitmeyecek yolculuğu olduğu anlayışıyla reform, gündemimizden hiç ayrılmadık.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ EYLEM YAPAMAZ HALE GETİRDİK"

PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerini hezimete uğratarak ülkemizde eylem yapamaz hale getirdik. Hesabını ödüyorlar ve ödeyecekler. Bunlar tabi durup dururken olmadı. Her alanda güçlendirdik. dedi..



İlginizi Çekebilir

  • img

    Tesla 135 bin aracını geri çağıracak

    Teknoloji
    Haberi İncele
  • img

    Hurmalı Ballı Muhallebi

    Yemek Tarifleri
    Haberi İncele
  • img

    Adli tatil ne zaman başlıyor, hangi tarihte? 2021 Adli tatil kaç gün sürecek, ne zaman bitiyor?

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Samsunspor, Tolga Ciğercinin kardeşi Tolcay Ciğerciyi transfer etti

    Spor
    Haberi İncele
  • img

    Prof. Dr. Şenyiğitten çok önemli uyarı: Kapı-pencereleri kapatın

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    ‘A Mouthful Of Airın Dünya Hakları Sonyde

    Filmler
    Haberi İncele
  • img

    Türkiyenin mutluluk haritası çıkarıldı!

    Asayiş
    Haberi İncele
  • img

    Çocukların internette en çok aradıkları

    Teknoloji
    Haberi İncele
  • img

    Patron Bebek 2: Aile Şirketi | Dublajlı Fragman izle

    Fragmanlar
    Haberi İncele
  • img

    HANGİ KAN GRUBU NE TÜKETMELİ?

    Sağlık
    Haberi İncele