• : 0242 345 00 01
Son Dakika: Yerli otomobilde flaş gelişme!
img
Teknoloji

Son Dakika: Yerli otomobilde flaş gelişme!

Bağımsız testler tarafından da onaylanan yeni hücrelerin performansının 3. nesil hücrelere oranla yüzde 25 daha yüksek olduğunu açıklandı.

Tamamen elektrikli yerli otomobilin üretimi için hazırlıklarını sürdüren Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) stratejik iş ortağı Farasis, enerji yoğunluğu 330 Wh/kg’den fazla olan yeni nesil elektrikli araç batarya hücreleri geliştirdiğini açıkladı.

Yeni bataryalarla tek şarjda Ankara! 

TOGG, bunu sosyal medyasından duyururken, Farasis, bağımsız testler tarafından da onaylanan yeni hücrelerin performansının 3. nesil hücrelere oranla yüzde 25 daha yüksek olduğunu belirtti.

Yeni 4. kuşak batarya hücreleri sayesinde tek şarjla 500 km yani İstanbul-Ankara yolculuğu yapmak mümkün olabilecek. Ayrıca bu yeni teknolojili bataryalarla yüzde 80’e kadar şarj 20 dakikanın altına inerken, batarya ömrü de 1 milyon km’nin üstüne çıkacak.

Suzuki de hibrit ile gazlayacak... 

Türkiye’de Vitara ve SX4 S-Cross’un hibrit versiyonlarını satışa sunan Suzuki, bu teknolojiye Jimny hariç tüm modellerinde yer vermeyi hedefliyor. Suzuki’nin bu yılki hibrit satış hedefi 4 bin adet. Suzuki, geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Swift Hibrit’in ardından Vitara ve SX4 S-Cross modellerinin hibrit versiyonlarını da aynı anda Türkiye’ye getirdi. Doğan Trend Otomotiv, Suzuki’nin hibrit modellerinden yılsonuna kadar 4 bin adetlik satışa ulaşmayı hedefliyor.

Swift’le geçtiğimiz yıl hibrit yarışına katılan Suzuki, bu atağını Vitara ve SX4 S-Cross modellerinin hibrit versiyonlarıyla sürdürdü. Vitara Hibrit 296 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, SX4 S-Cross Hibrit ise 306 bin 900 TL’lik anahtar teslim satış fiyatına sahip. Her iki model de 6 ileri otomatik şanzımanla kombinlenmiş akıllı hafif hibrit teknolojisine sahip 129 PS gücündeki 1.4 lt turbo benzinli motorla sunuluyor. Suzuki Marka Direktörü Şirin Mumcu Yurtseven, dizel araçların pazardaki payı düşerken elektrikli ve hibrit araçların yükselişinin sürdüğünü kaydederek, Türkiye’de de Avrupa’daki kadar olmasa bile elektrikli ve özellikle hibrit araçlarda önemli bir atılım olduğunu söyledi. Geçen yıl Türkiye’de 23 bin adedi aşkın hibrit ve elektrikli otomobil satıldığını hatırlatan Yurtseven, “Hibrit satışları 2019 yılına göre yüzde 85 arttı. Bahsettiğimiz gibi pazar henüz düşük seviyelerde olsa da elektrikli ve hibrit araç satışlarındaki artış trendi devam edecek” diye konuştu.

‘Oldukça hız kazandı’ 

Bu yılın ilk 3 ayında iç pazardaki talebin arttığını, bu talebin, havaların ısınması ve pandemi koşullarının iyileşmesiyle artmaya devam edeceğini tahmin ettiklerini belirten Yurtseven, “Yine bu dönemde hibrit araç satışları önemli bir ivme kazandı. Şubat sonu itibariyle 7 bin hibrit otomobil satışı gerçekleşti ve hibritlerin toplam pazardaki payı yüzde 3.8’den yüzde 8.7’ye çıktı...


İlginizi Çekebilir