• : 0242 345 00 01
Ambulans bulamayan anne ölen oğlunu kendi taşıdı
img
Dünya

Ambulans bulamayan anne ölen oğlunu kendi taşıdı

Sık sık hastanelerin kriz ile mücadele edecek kapasiteyi geçtiği ve sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği uyarılarına sahne olan ülkeden yeni görüntüler geldi. Sosyal medyaya yansıyan görüntü ülkedeki sağlık krizinin boyutunu tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi.Kovid-19 krizi nedeniyle ambulansların hastalara yetişemediği ülkede bir anne ölen oğlunu kendi imkanları ile hastaneden teslim aldı. Görüntüler kısa sürede ülkenin gündemine oturdu. Ancak ülkedeki tek sıkıntı ambulansların yetersiz kalması değil.Sağlık malzemelerinin de azaldığı Hindistan'da pek çok sağlık ekipmanı karaborsaya düşmüş durumda. Bu malzemelerin başında da oksijen tüpü geliyor. Normalde 6 bin rupi fiyata sahip olan oksijen tüpünün karaborsaya düştüğü ve 50 bin rupiden alıcı bulduğu da gelen haberler arasında.Vidisha bölgesindeki bir krematoryuma taşınan Kovid-19'dan ölen bir kişinin cansız bedeninin ambulanstan düştüğü anı gösteren görüntüler de ortaya çıktı. Times of India'nın yayınladığı görüntü ile ambulansların yetersiz kalması nedeniyle aynı araçta birden fazla naaşın taşındığı ortaya çıktı.İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Hindistan'da tedavi göremeyen hastaların intihar ettiği bilgisi yer aldı. Aynı habere göre, Tedavi göremeyen hastalar acılarına son verebilmek için balkonlardan atlayarak hayatlarına son vermeye başladı.

Salgının dünya genelindeki yeni dalgasını ilk karşılayan ülkelerden biri olan Hindistan'da, Kovid-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin son dönemdeki vaka artışında etkili olduğu tahmin ediliyor. Özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, uzmanlarca endişe kaynağı olarak görülüyor. Virüsün bu mutasyonları, Hindistan'da 30 Aralık 2020'den bu yana genetik sekansı çıkarılan 11 bin virüs numunesinin yüzde 7'sinde tespit edilmişti.Pencap eyaleti yetkilileri, 24 Mart'ta yaptıkları açıklamada, eyalette 1 Ocak-10 Mart'ta toplanan ve gen dizilimi çıkarılan 404 numunenin yüzde 81'inde Kovid-19'un ilk kez İngiltere'de ortaya çıkan daha bulaşıcı türüne rastlandığını açıklamıştı.Sağlık Bakanı Harsh Vardhan, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, kitlesel hareketliliği ve sosyal etkileşimi azaltmaya yönelik tedbirlerdeki eksikliğin vaka artışında etkili olduğu itirafında bulunmuştu. Vardhan, vakaların en çok arttığı 11 eyalette dini festivallerin, seçim mitinglerinin düzenlendiğine, insanların toplu ekinliklerde mesafe kurallarını ihmal ettiğine dikkati çekmişti.

Ülkede pek çok Kovid-19 hastasının oksijen kıtlığı nedeniyle hayatını kaybetmesi sonrası radikal bir karar alınmış, bu ekipmanları satan veya hastanelere ulaşmasını geciktirenler için ölüm cezasının verilebileceği açıklanmıştı. Ülkedeki kriz uluslararası toplumun da dikkatini çekti. İngiltere, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere pek çok ülke, Hindistan'a malzeme gönderme sözü verdi.


İlginizi Çekebilir

  • img

    iPhone 13ün fiyat listesi sızdı

    Teknoloji
    Haberi İncele
  • img

    Bill Gates ve Melinda Gates boşanmanın ardından servetlerini nasıl bölüşecek

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Akşemseddine göre unutkanlığın reçetesi

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrenci Enes Kara, bir binanın 7. katından atlayarak yaşamına son verdi.

    Asayiş
    Haberi İncele
  • img

    Winnie Harlow,Ben kusurlarımla güzelim

    Magazin
    Haberi İncele
  • img

    Çocuklarda İshale İyi Gelen Yiyecekler Neler

    Blog
    Haberi İncele
  • img

    Sputnik aşısı Mayısta geliyor

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Grizu-263Adan başarıyla sinyal alındı

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Tesla 135 bin aracını geri çağıracak

    Teknoloji
    Haberi İncele
  • img

    Sessiz Bir Yer 2 | A Quiet Place Part 2 | Altyazılı Fragman

    Fragmanlar
    Haberi İncele