• : 0242 345 00 01
Akne ve Sivilce kurutucu doğal ve bitkisel çözümler!
img
Sağlık

Akne ve Sivilce kurutucu doğal ve bitkisel çözümler!

Düzensiz ve sağlıksız beslenme tarzı, sigara ve benzeri zararlı alışkanlıklar, strese maruz kalmak sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Bununla birlikte çeşitli cilt problemleri de sivilce oluşuma sebep olabilir. Bu gibi durumlarda sivilce kurutucu yöntemlerden faydalanmak, evde hazırlanacak doğal ve bitkisel

Sivilcelerin doğal yollardan geçmesini sağlamak için aşağıdaki önerilere dikkat edilmesi gerekir:

  • Özellikle tıraş olurken dikkatli olunmalı, sivilceler jilet veya kullanılan tıraş ürünü sebebiyle patlamasının önüne geçilmelidir.
  • Akne kapatıcı ürünlerin kullanımından uzak durulmalıdır. Akne temizliği mutlaka bir doktor kontrolünde gerçekleştirilmelidir.
  • Sivilcelerin patlatılması son derece sakıncalı bir davranıştır. Bunun yerine sivilce kurutucu ürünlerin kullanımına başvurulması gerekir.
  • Yalnızca yumuşak sabun veya cilt temizleyici ürünler kullanılmalıdır.
  • Yüz ve sivilcelerden etkilenen diğer bölgeler günde iki kez yıkanmalıdır.

KOZMETİK ÜRÜNLER İLE SİVİLCE KURUTULUR MU?

Sivilce probleminin söz konusu olduğu hassas ciltlerde, sivilce izleri için su bazlı kremler kullanılabilir. Cilt temizleme görevi gören kozmetik ürüneler, cildin nemlenmesini ve canlı bir hal almasını sağlayabilir. Ancak sadece sivilce kurutma görevi görmesi için kozmetik ürünlerden yardım almak mümkün değildir. Sivilcelerin kesin çözümü için uzman yardımı doğrultusunda bir tedavi yöntemi izlenmesi gerekir. Kozmetik ürünler, ancak bu süreçte yardımcı görev görebilir.

SİVİLCE NE KADAR SÜREDE İYİLEŞİR?

Sivilcelerin tamamen kaybolması biraz süre alabilir. Buradaki biraz kavramını problemin şiddeti ve kişinin sağlık durumu ile alışkanlıkları belirler. Tedavi sürecinde kullanılan en etkili sivilce ilaçlarında daha ciddi bir ilerlemeden bahsedilmek için belirli bir süreye ihtiyaç vardır. Problemin tamamen ortadan kaldırılması ve sivilcelerin yok edilmesi için birkaç aylık sürecek bir tedavi gerekebilir. Bu sebeple sivilce tedavisinde sabırlı olmak ve doktor tarafından uygun görülen direktiflere harfiyen uymak şarttır.

SİVİLCELERİ YOK ETMEK İÇİN NE YAPILIR?

Sivilceleri tamamen yok etmek, bu sivilcelerin iz bırakmadan ciltten yok edilmesini sağlamak özellikle ergenlik döneminde bu problemle baş başa kalan kişiler için oldukça önemli bir durumdur. Yüzdeki sivilceler nasıl geçer noktasında uygulanacak yöntemler, daha sonra oluşması muhtemel psikolojik sorunların önüne geçecektir.

Sivilcelerin üzerine kapatıcı kozmetik ürünler sürmek ve bu şekilde sivilce izlerinin görünmemesini sağlamak sadece kalıcı bir çözümdür. Sivilcelere kesin çözüm için kesinlikle bir cilt doktorundan yardım alınmalıdır ve uygun görülen tedavi yöntemine sadık kalınmalıdır.

SİVİLCE SIKILIR MI?

Sivilceleri sıkmak doğru mu? Bu soruya verilen cevapların pek çoğu, sivilce tedavisinde doğru bilinen yanlışlar listesinde ilk sırada gelmektedir. Yaygın olan görüşe göre sivilcelerin sıkılması cildin temizlenmesini sağladığı yönünde bir düşünce mevcut olsa da bu doğru değildir. Zira sivilceleri sıkmak derinin zarar görmesine sebep olur. Sıkılan sivilceden yayılan sıvı enfeksiyonun yayılmasına sebep olabilir ve sivilce probleminin tamamen çözülmesi için ihtiyaç duyulan sürenin uzaması söz konusu olabilir.

SİVİLCELİ CİLT BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Sivilce oluşumuna uygun olan hassas ciltlerin bakımı da aynı şekilde hassas olmalıdır. Sivilce probleminden muzdarip olup bu problemi doktor kontrolünde yenmek isteyen kişiler, yüzünü özel sabunlar veya doktor tarafından kullanımı önerilecek jel solüsyonlarla yıkamalıdır. Bu yıkama işleminin kaç defa olacağı da yine doktor tarafından belirlenecektir.

Sivilceli ciltler leke oluşumuna elverişlidir. Bu nedenle güneşlenirken yağsız güneş kremleri tercih edilmeli, bronzlaştırıcı yağların kullanımından uzak durulmalıdır. Yağsız güneş kremleri aynı zamanda cildi nemlendirir ve tahriş oluşumunun önüne geçer.

Siyah noktaların ve sivilcelerin sıkılması son derece sakıncalı bir davranıştır. Siyah nokta temizliği dermatolog tarafından yapılmalıdır. Sivilce ilacı kullanan kişiler ise ilaçların sebep olduğu kuruluk ve tahrişi önlemek için yağsız cilt nemlendiricileri kullanabilir





İlginizi Çekebilir