• : 0242 345 00 01
A Milli Kadın Voleybol Takımı,Olimpiyat şampiyonunu 3-0 yendi
img
Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı,Olimpiyat şampiyonunu 3-0 yendi

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Tokyo 2020 heyecanı başladı. Filenin Sultanları, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ilk maçında son olimpiyat şampiyonu Çin'le karşı karşıya geldi. Müthiş bir başlangıç yapan Filenin Sultanları, son şampiyon ÇMillilerde Ebrar Karakurt aldığı 18 sayıyla yıldızlaşırken, Eda Erdem Dündar 13, Zehra Güneş 11, Hande Baladın 10, Meliha İsmailoğlu 4, Cansu Özbay ise 3 sayıyla galibiyete katkı verdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çin'i 3-0 yenen A Milli Kadın VoleyboA Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyatları ilk maçında son olimpiyat şampiyonu 3-0 yendi. Zaferin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çin'i 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyatları ilk maçında son olimpiyat şampiyonu 3-0 yendi. Zaferin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çin'i 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Tokyo 2020 heyecanı başladı. Filenin Sultanları, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ilk maçında son olimpiyat şampiyonu Çin'le karşı karşıya geldi. Müthiş bir başlangıç yapan Filenin Sultanları, son şampiyon Çin'i 3-0 gibi net bir skorla yendi. Milliler, ilk seti 21-25, ikinci seti 14-25 ve 14-25 kazandı.Millilerde Ebrar Karakurt aldığı 18 sayıyla yıldızlaşırken, Eda Erdem Dündar 13, Zehra Güneş 11, Hande Baladın 10, Meliha İsmailoğlu 4, Cansu Özbay ise 3 sayıyla galibiyete katkı verdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çin'i 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti.Erdoğan, oyunlar için Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan ve milli sporcuların müsabakalarını takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun aracılığıyla ay-yıldızlı takımın kaptanı Eda Erdem Dündar ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon konuşmasında kaptan Eda'ya, "Çok duygulandırdınız. Maçı da ilk setten itibaren izledim. Bütün kızlarımıza sevgilerimi iletiyorum. Salı günü inşallah İtalya maçını da izleyeceğim." dedi.SALON: Ariake ArenaHAKEMLER: Susana Rodriguez (İspanya), Luis Gerardo Macias (Meksika)ÇİN: Zhu, Yan, Gong, Zhang, Yuan, Ding (Mengjie Wang, Yao, Yanhan Liu, Yuanyuan Wang, Li)TÜRKİYE: Cansu Özbay, Hande Baladın, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar (Simge Şebnem Aköz, Şeyma Ercan)

Ay-yıldızlı ekip, olimpiyat oyunlarındaki ikinci maçında 27 Temmuz Salı günü İtalya ile yapacak. Müsabaka, TSİ 10.25'te başlayacak. Milliler maçtan sonra duygularını yayıncı kuruluşa aktardı.Maç sonu konuşan A Milli Kadın Voleybol Takım antrenörü Giovanni Guidetti, 'Takımımı tebrik ediyorum. Takımım müthiş maçlar oynayabilecek tecrübeye sahip. Çok cesurduk. Savunmada ve hücumda her şeyi yaptık. Çin son olimpiyat şampiyonu. Onlara şans tanımadık. Böyle devam etmek istiyoruz.' dedi.Kaydettiği 18 sayıyla maça damga vuran Ebrar Karakurt: "Bu kadar kolay geçmesini beklemiyorduk, son olimpiyat şampiyonu onlar. Top sahamızda yere düşmedi neredeyse. Çok mutluyuz." açıklamasında bulundu.

Son sete ağırlığını koyan ve üst üste yaptığı bloklarla sayı kazandıran kaptan Eda Erdem: "Biz takım olarak çok iyi hazırlandık. Zaten anlamışsınızdır. Biz hayatımızda en iyi yaptığımız işi bulduk ve voleybol oynuyoruz. Yaşamak için voleybol oynamaya ihtiyacımız var. Neler başarmak istediğimizi biliyoruz." açıklamasında bulundu.


İlginizi Çekebilir