• : 0242 345 00 01
Norveçte atmosfere giren meteor geceyi gündüze çevirdi
img
Dünya

Norveçte atmosfere giren meteor geceyi gündüze çevirdi

İskandinav Yarımadası’nda bulunan Norveç’in başkenti Oslo semalarında "olağandışı büyüklükte bir meteor" atmosfere girişi ile geceyi gündüze çevirdi.

Başkentin yakınlarındaki bir ormana düştüğü tahmin edilen meteoru aramak için uzmanlardan oluşan bir ekibin bölgeye gönderildiği bildirildi.

Polis tarafından yapılana açıklamada, meteor nedeni ile çok sayıda acil durum çağrısı alındığı ancak herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmediği aktarıldı.

Norveç Meteor Ağı, meteorun yerel saatle 01.00 civarında gökyüzünden belirdiğini ve en az beş saniye görünür olduğunu açıkladı.

Ağ, meteorun yaklaşık hızının saniyede 16.3 kilometre olduğunu ve güney İskandinavya'nın büyük kısmından görülebildiğini ifade etti.

İlk araştırmalar, meteorun Oslo'nun yaklaşık 60 kilometre batısındaki Finnemarka adlı ormanlık bir alana düşmüş olabileceğini gösterirken, meteorun ağırlığının en az 10 kilogram olduğu düşünülüyor.


İlginizi Çekebilir

  • img

    Getir, n11in tüm haklarını devretti!

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Kaynarca Göleti ile Guinnessa aday oldu

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Yılda 2 milyon lira katkı sağlıyor

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Sosyopatların kişilik özellikleri nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

    Sağlık
    Haberi İncele
  • img

    Parasına göre istediğin aşı imkanı

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Tesla 135 bin aracını geri çağıracak

    Teknoloji
    Haberi İncele
  • img

    UEFA Avrupa Liginde son 16 turu kura çekimi yapıldı.

    Spor
    Haberi İncele
  • img

    Galatasarayda Musleradan büyük fedakarlık!

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Cehennem Kapısı 50 yıldır 400 derecelik ateşle yanıyor

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Tolga Çevik, olaylı kız isteme töreniyle kırdı geçirdi

    Magazin
    Haberi İncele