• : 0242 345 00 01
OnePlus 10 Pro çıkış tarihi, fiyatı, özellikleri
img
Dünya

OnePlus 10 Pro çıkış tarihi, fiyatı, özellikleri

OnePlus 10 Pro'nun lansmanı artık resmi ve telefon 11 Ocak'ta Çin'e geliyor. Peki yaklaşmakta olan bu amiral gemisi hakkında tam olarak ne biliyoruz?

Görünen o ki, OnePlus yalnızca resmi olarak OnePlus 10 Pro'nun görünümünü göstermiş ve özelliklerin çoğunu doğrulamış olsa da, oldukça fazla. Ve OnePlus'ın bize söylemediği şey, söylenti satıcıları bize OnePlus 10 Pro'nun oldukça eksiksiz bir resmini veriyor.

OnePlus 10 Pro çıkış tarihi

Resmi: OnePlus, OnePlus 10 Pro'nun 11 Ocak'ta Çin'e geleceğini söylüyor . Bu, kurucu ortak Peter Lau'nun geçen ay OnePlus 10 Pro'nun Ocak ayında açıklanacağı sözünü takip ediyor . Bir Weibo gönderisinde Lau, 10 Pro için bir hashtag ile birlikte “Ocak ayında görüşürüz” dedi. 

Telefonun Çin'in ötesine ne zaman çıkacağı belli değil ve OnePlus 10 Pro'ya katılan standart bir OnePlus 10 olup olmayacağından emin değiliz. Söylentiler, telefonun ABD'de ve diğer ülkelerde Çin'in piyasaya sürülmesinin ardından Mart veya Nisan aylarında piyasaya sürüleceğini öne sürdü.

İle CES 2022 Yola çıkmak, bu hafta çıkan fazla ayrıntı olabilir. OnePlus, gösteride büyük bir varlık planlamıştı, ancak o zamandan beri Las Vegas'ta fiziksel bir varlıktan vazgeçmek için diğer şirketlere katıldı. Bu hafta başka OnePlus duyuruları için kulağımızı açık tutacağız.

OnePlus 10 Pro tasarımı

Artık render, sızıntı ve tahminlere gerek yok. OnePlus 10 Pro'nun görünümü OnePlus tarafından açıklandı ve “ parlatılmış 9 serisi ” raporları çok da uzak değildi. 

OnePlus 10 Pro, biraz OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro'ya benziyor olsa da , kamera dizilişinde gözle görülür bir fark var. Dikkat çekici bir şekilde yükseltilmiş bir tümseğe yerleştirilmiş oldukça büyük bir kare blok. Tümsek, Samsung'un Galaxy S21 serisiyle popüler hale getirdiği kontur kesim tasarımından farklı olarak telefonun yan tarafına karışıyor .

OnePlus 10 Pro tasarım açıklamasından öğrendiğimiz bir diğer şey, OnePlus'ın Hasselblad ile devam eden ortaklığının sağlam bir şekilde devam etmesidir. İsveçli lens uzmanı, OnePlus'ın OnePlus 9 serisindeki kameraları önemli ölçüde geliştirmesine yardımcı olduğu için bu harika bir haber. OnePlus 10 Pro ile benzer gelişmeler olmasını umuyoruz.

OnePlus'ın görüntüleri, OnePlus 10 Pro'yu siyah ve yeşil olmak üzere iki renkte gösteriyor.

OnePlus 10 Pro yazılımı

Kardeş marka Oppo ile daha yakın bir ilişkiye sahip olan şirket sayesinde OnePlus 10 Pro, OnePlus serisi için büyük bir değişiklik görecek. Her iki şirket de kendi Android, Oxygen OS ve Color OS lezzetlerini tek bir birleşik akıllı telefon işletim sisteminde birleştirmeye hazırlanıyor. 

OnePlus CEO'su Pete Lau , OnePlus 10 Pro'nun piyasaya sürüldüğünde yeni işletim sistemini kullanan ilk OnePlus cihazı olacağını doğruladı . Ayrıca, OnePlus 8'e kadar ve dahil olmak üzere eski OnePlus cihazlarının sonunda yükseltilebileceği açıklandı.

Lau, "Yazılım kaynaklarımızı küresel olarak hem OnePlus hem de Oppo cihazları için tek bir birleşik ve yükseltilmiş işletim sistemine odaklanmak üzere birleştirerek" dedi. "Her ikisinin de güçlü yanlarını daha da güçlü bir işletim sisteminde birleştireceğiz: OxygenOS ve ColorOS'un kararlılığı ve zengin özellikleri."

Yeni işletim sistemi, resmi OnePlus 10 Pro teknik özellik sayfasına dayalı olarak Oksijen adını koruyor; Uzun süredir OnePlus hayranları, aynı temiz stoka yakın Android deneyimini de sürdürmesini umacaklar.

OnePlus 10 Pro kamera

Hasselblad, OnePlus 10 Pro için kameralar üzerinde çalışıyor olabilir, ancak kamera sisteminin kendisi hakkında pek bir şey duymamıştık - en azından OnePlus , telefonun diğer özelliklerini açıkladıktan birkaç gün sonra OnePlus 10 kamera özelliklerinden bazılarını açıklayana kadar .

İfşa yılında OnePlus 10 Pro spesifikasyonları , OnePlus yeni telefon bir 50MP derece geniş atıcı ve 8MP telefoto lens ile birlikte 48MP ana kamera yer alacak doğruladı. Bu, OnePlus 9 Pro ile aynı kurulum, hurdaya ayrılan özel bir monokrom lens için tasarruf edin. Ultra geniş lens, diğer akıllı telefonlarda tipik olarak gördüğünüzden çok daha geniş olan 150 derecelik bir görüş alanına sahiptir.

Kamera özelliklerinin öne çıkan özellikleri arasında, daha doğal ve hassas tonlar için herhangi bir arka lensten 10 bit renkte çekim yapma yeteneği yer alıyor. Güncellenmiş bir Hasselblad Pro modu, 12 bit RAW'da çekim yapmanızı sağlar ve yeni bir RAW Plus formatı, gelişmiş ayrıntıyı son işleme ile birleştirir. Video çekmek için yeni bir Film Modu, Apple'ın geçen sonbaharda iPhone 13 serisine eklediği Sinematik moda çok benziyor.

OnePlus, lenslerin açıklıklarının değişip değişmediğini veya telefoto lensin hala 3,3x yakınlaştırmayı destekleyip desteklemediğini söylemedi. Bir söylenti , OnePlus 10 Pro'nun 5x optik zoom aralığına sahip olacağını iddia ediyor . Bu, iPhone 13 Pro'nun beğenilerine meydan okumak için ona yakınlaştırma yetenekleri verecekti .

Resmi özellikler ayrıca OnePlus 10 Pro'nun OnePlus 9 Pro'daki 16MP sensörden bir sıçrama olan 32MP ön kamera eklediğini iddia eden sızıntıları da doğruluyor.

Tabii ki, OnePlus'ın en iyi kameralı telefonlar listemizde yer alma şansına sahip olmak için görüntü sinyali işleme ve hesaplamalı fotoğrafçılık tarafında çok fazla çalışma yapmasını sağlaması gerekecek . 

OnePlus 10 Pro'nun özellikleri

OnePlus 10 Pro, yeni Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yongasını alacak şekilde ayarlandı . OnePlus kurucu ortağı Pete Lau, Qualcomm'un yeni yonga setinin "yeni nesil" OnePlus telefonlarında yer alacağını ve bir OnePlus 10 Pro tanıtım videosunun Qualcomm silikonunu açıkça gösterdiğini söyledi.

Snapdragon 8 Gen 1, OnePlus 9'da bulunan Snapdragon 888'den %20 daha hızlı ve %30 daha fazla güç verimli bir çip vaat ediyor  . Oyun ve AI performansında iyileştirmeler de bekleniyor. 

8GB ve 12GB versiyonlarında gelmesi beklenen belleğe gelince. Ve depolamanın 128GB ve 256GB seçenekleriyle gelmesi muhtemel. OnePlus, OnePlus 10 Pro'nun özellik listesini detaylandırırken her iki özelliği de doğrulamadı.

OnePlus ayrıca bize ekranın ne kadar büyük olacağını söylemedi, ancak telefonun 6,4 x 2,9 x 0,34 inç boyutuna dayanarak, böyle bir cihaz OnePlus 10 Pro için söylendiği gibi 6,7 inç ekrana sahip olabilir.

Telefonun ekranının 120 Hz yenileme hızına sahip olacağını ve Pete Lau'nun söz verdiği gibi yeni bir LTPO 2.0 teknolojisi kullanacağını biliyoruz . Den sonra LTPO bir hız yenileme hızı gerekli değildir dinamik olarak 1Hz aşağı hızlı bir 120 Hz için ölçeklenebilir OnePlus 9 Pro panel, LTPO 2.0 de genel bir yumuşak görüntü için yapacaktır.

Bunun pratikte nasıl çalışacağı netlik kazanmadı ancak Lau, LTPO 2.0'ın "yeni bir pürüzsüzlük düzeyi"ni kolaylaştıracağını kaydetti. Bununla birlikte, bu, hızlı aksiyonlu mobil oyunların oyuncuları veya hatta Nvidia GeForce Now RTX 3080 bulut tabanlı oyun akışına en iyi şekilde bakanlar için bir nimet olabilir . 

OnePlus 10 Pro şarj

OnePlus 10 Pro'nun 125W şarjla geleceğine dair söylentileri unutun . Bunun yerine, OnePlus 10 Pro, hala inanılmaz derecede hızlı olan 80W kablolu şarj olacaktır. Bu, artı 50W kablosuz şarj hızı, telefonun 5.000 mAh pilini doldurmanın uzun sürmeyeceği anlamına geliyor. 

OnePlus 10 Pro: Görmek istediklerimiz

Daha hızlı kablosuz şarj ve monokrom lens gibi dikkat çeken kameralara son verme umutlarımız gerçekleşti. Ancak OnePlus 10 Pro geldiğinde görmeyi umduğumuz başka ayrıntılar da var.

Resmi su geçirmezlik derecelendirmeleri: OnePlus, IP su geçirmezlik derecelendirmelerinden hiçbir zaman özellikle hoşlanmadı, kullanım ömrü boyunca yalnızca iki telefon piyasaya sürdü: OnePlus 8 Pro ve OnePlus 9 Pro. OnePlus'ın telefon endüstrisinin geri kalanını takip etme ve herhangi bir OnePlus 10 modelinde sunma zamanı geldi (bir OnePlus 10'un OnePlus 10 Pro'ya katıldığı varsayılarak).

Daha fazla kamera geliştirmesi: OnePlus 9 serisi kamera performansında büyük ilerlemeler kaydederken, OnePlus hala Apple ve Google'ın gerisinde kalıyor. OnePlus 10 Pro'nun bu ivmeyi sürdürmesini ve ek kamera işlemlerinde benzer şekilde büyük sıçramalar yapmasını umuyoruz. Resmi OnePlus 10 Pro kamera örneklerinden şimdiye kadar gördüğümüz kadarıyla şirket doğru yolda.



İlginizi Çekebilir