• : 0242 345 00 01
Google haritalara işletme nasıl eklenir?
img
Blog

Google haritalara işletme nasıl eklenir?

Google Haritalar, bir yerin konumu hakkında size yol gösteren dijital haritadır. Yaşamın hemen hemen her alanına dokunmayı başaran Google Haritalar, yalnız günlük hayatta işlerinizi kolaylaştırmakla kalmaz bununla beraber işletmenizin satın alan potansiyelini de artırır.

İşletmenizin Google Haritalar yardımıyla kolay bir halde bulunması sağlayan bu uygulama, müşterilerin tercihinde etkin rol oynar. Bunun en önemli sebebi müşterilerin kompleks lokasyonları değil, Google Haritalar yardımıyla daha basit bulunabilen işletmeleri tercih ediyor olmasıdır.

Google Haritalar’a kayıt olmak için şu adımları takip etmeniz gerekir;

İlk olarak Google My Business (Google Benim İşletmem) sayfasına giriş yaparak “oturum aç” sekmesine tıklayıp, firmanız ile ilgili bilgileri doldurun. Eğer Gmail hesabınız yok ise “kayıt ol” sekmesine tıklayın.

Google Haritalar’da bir işletmeniz var ise rağmenıza çıkan ekranda yer alan “işletmenizin adını girin” bölümüne firmanızın adını yazarak devam edin. Eğer Google Haritalar’da işletme kaydınız yoksa “İşletmenizi Google’a ilave edin” kısmına tıklayın.

Açılan pencereden yer edinen “işletme adı” kısmına Google Haritalar’da satın alan tarafından görünmesini dilediğiniz şirket adını (faturada yada tabelada belirtilen isim) yazın.

“İşletme kategorisi” kısmınü de doldurduktan sonrasında ileri sekmesine tıklayın.

Karşınıza çıkan pencerede müşterilerin ziyaret edebileceği ofis yada mağaza şeklinde fizyolojik bir ortama haiz olup olmadığınız sorulur. “Evet” yada “hayır” seçeneklerinden birini işaretleyip devam edin.

Daha sonra çıkan pencerede Haritalar’a eklemek istediğiniz firmanın adres bilgilerini eksiksiz ve doğru bir biçimde girin ve ileri butonuna tıklayın.

Oluşturulan sayfada Google size ilişik olabileceğini düşündüğü firmaları veya şubeleri sergiler. Eğer kaydınız bu firmalardan birisi ile uyuşuyorsa Google Haritalar’da kaydınız mevcuttur. Listede çıkan kayıtlar ile eklemek arzu ettiğiniz şirket uyuşmuyor ise “bu eşleşmiyor” seçeneğine tıklayın.

Karşınıza çıkan haritadan firmanızın bulunduğu konumu belirleyip “ileri” sekmesine tıklayın ve hemen sonra gelen soruları yanıtlayıp ilerleyin.

Oluşturulan pencerede yer edinen kısma Google Haritalar’da gaslıkmesini arzu ettiğiniz telefon numarasını ve firmanıza ilişik mevcut bir internet sitesi varsa URL’sini ilave edip işleme devam edin.

Karşınıza çıkan ekrandan “son” kısmına tıklayarak doğrulama yöntemlerine geçiniz. Google Maps doğrulama seçenekleri SMS, e-posta veya telefon numarası ile gerçekleşir.

Google Haritalar’a Kayıt Olmak Ücretli Mi?

Müşterilerin markalara rahat bir şekilde yetişmesinı sağlayan Google Maps, uydu ve sokak görüntüleri ile adres sormak tarihe karışıyor. Daha önce hiç görmediğiniz bölgeleri bile Google Haritalar yardımıyla karış karış gezebilir, bölge hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Benzersiz özelliklere haiz olan Google Haritalar’a işletme kaydınızı rahatça yapabilirsiniz. Üstelik Google Haritalar’a kayıt olmak ücretsizdir. Cebinizden para çıkmadan haiz olabileceğiniz bu özellik ile firmanıza erişim oldukca basit bir hale gelir.

Google Haritalar’a konum eklemek için yapmanız gerekenler;

İlk önce Google yada Yandex gibi arama motorları aracılığıyla Google Haritalar bölümüne giriş yapın.

Rağmenıza çıkan ekranın sol köşesinde yer edinen ve 3 çizgi şeklinde simgesi olan menü bölümüne tıklayın.

Menünün alt köşesinde yer alan “noksan bir yer ekleyin” sekmesine giriş yapın.

Çıkan pencerede yer alan bölüme firmanızın ismini, adresini ve konumunu ekleyerek gönder butonuna basın.

Ondan sonra ise Google Haritalar’a yer eklemek istediğinize dair bilgiler Google’a gönderilecektir. Değerlendirme sonrası işleminizin onaylanıp onaylanmadığına dair bir e- posta alacaksınız.


İlginizi Çekebilir