• : 0242 345 00 01
HANGİ KAN GRUBU NE TÜKETMELİ?
img
Sağlık

HANGİ KAN GRUBU NE TÜKETMELİ?

O tipi kan: Yağsız et, kümes hayvanları, balık ve sebzelerden oluşan yüksek proteinli bir beslenmenin yanı sıra tahıl, fasulye ve süt ürünleri gibi daha hafif gıdaların da beslenmelerine dahil edilmesi gerektiği belirtiliyor.

A Tipi kan: Meyve ve sebzeler, fasulye ve baklagiller ve tam tahıllara dayalı et oranı düşük bir diyetin daha iyi olduğu iddia ediliyor. İdeal olarak, organik ve taze besin tüketiminin daha iyi olduğu, çünkü A tipi kana sahip kişilerin hassas bir bağışıklık sistemine sahip olduğunu belirtiliyor

B tipi kan: Mısır, buğday, karabuğday, mercimek, domates, yer fıstığı ve susamdan kaçının. D'Adamo, tavuğun da sorunlu olduğunu söylüyor. Yeşil sebzeler, yumurtalar, bazı etler ve az yağlı süt ürünleri yemeyi teşvik ediyor.

AB tipi kan: Tüketilebilecek yiyecekler arasında tofu, deniz ürünleri, süt ürünleri ve yeşil sebzeler bulunur. AB tipi kanı olan kişilerin mide asidinin düşük olma eğiliminde olduğunu söylüyor. Bu nedenle kafein, alkol ve tütsülenmiş veya kurutulmuş etlerden kaçının.

Kan Grubu Diyeti, yalnızca kan grubunuza göre önerilerde bulunur. Bu nedenle, kronik bir durumunuz varsa (örneğin diyabet ), yüksek protein tüketmeniz söylenebilirken, diyabetli başka bir kişinin süt veya tavuktan kaçınması gerekebilir. Bu durum, diyabet tedavi planınızla çelişebilir. Amerikan Diyabet Derneği, günlük beslenmenize daha pratik bir yaklaşım önermektedir. Ayrıca belirli gıdalara odaklanmaya karşı uyarır. Çoğu durumda, büyük gıda gruplarının kesilmesini önermez.

Kan grubu diyeti ayrıca kalp hastalığı , yüksek tansiyon veya kolesterol gibi diğer durumları da ele almamaktadır. Gerekli herhangi bir kilo kaybının bu koşullar üzerinde olumlu bir etkisi olacağından emin olabilirsiniz. Ancak kan grubunuz ne olursa olsun, az yağlı ve az tuzlu bir diyet için uzmanlar tarafından yayınlanan aynı yönergeleri izlemelisiniz.

Ayrıca sağlıklı bir yaşam için herkes haftada 150 dakika aerobik egzersizi ve haftada en az 2 gün kuvvet antrenmanı hedeflemelidir.


İlginizi Çekebilir

  • img

    Huaweinin kurucusu, casusluk iddiaları hakkında konuştu

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Bebeğin cinsiyetini erkek mi yoksa kadın mı belirler?

    Sağlık
    Haberi İncele
  • img

    Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrenci Enes Kara, bir binanın 7. katından atlayarak yaşamına son verdi.

    Asayiş
    Haberi İncele
  • img

    İnsan nesli tehlikede! 2045 yılında sperm sayısı 0 olacak

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Maymun beyin gücüyle oyun oynadı

    Teknoloji
    Haberi İncele
  • img

    Arslantepe Höyüğü UNESCO listesinde

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Dünyanın Sonumu Geliyor.

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Hipertansiyon İle Ortaya Çıkabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?

    Blog
    Haberi İncele
  • img

    Teyana Taylor, Maximin en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu

    Magazin
    Haberi İncele
  • img

    Aziz Yıldırımdan Galatasaraya sert yanıt

    Spor
    Haberi İncele