• : 0242 345 00 01
Çocuklarda zeka gelişimini destekleyen besinler
img
Blog

Çocuklarda zeka gelişimini destekleyen besinler

Yumurta: Çok zengin bir protein deposu olarak yumurta, çocukların beyin gelişimini destekler. Öğrenme yeteneklerini arttırdığı gibi içeriğinde bulunan A,D ve B12 hafızalarının güçlenmesini sağlarken konstrasyonlarını arttırır.

Balık: Çocukların zeka gelişimi üzerine yapılan araştırmalarla da belirlendiği üzere haftada en az bir defa balık yiyen çocukların yemeyenlere oranla hem daha zeki oldukları hem de daha iyi uyudukları kanıtlanmıştır. İçeriğinde bulunan D vitamini ve Omega-3 sayesinde yararları saymakla bitmeyen ton balığı, somon ve sardalya gibi balıklar, çocuklarınızın beslenme alışkanlığının bir parçası olmalı.

Kuruyemişler: Hamilelik sürecinde annenin yedikleri dahil olmak üzere çocuğun tükettiği tüm sert kabuklu kuruyemişler zeka gelişimini destekliyor. Protein, vitamin ve mineral kaynağı olan kuruyemişler, çocuklar tarafından sağlıklı atıştırmalıklar olarak da tüketilebilir.

Yoğurt: Beyin sağlığını ve gelişimini destekleyen yoğurt çocuğunuzun bilişsel kabiliyetinin artmasına da katkıda bulunur. Yoğurdun içerisinde bolca bulunan iyot, çocukların gelişimi için temel gereksinimlerinin başında bulunur. Yapılan araştırmalar iyot eksikliğinin çocuklarda bilişsel bozukluğa yol açabileceğini kanıtlamıştır.

Yeşillik:Bebeklerin beyin gelişimi için gerekli besinlerin başında folat ve vitamin içerikleri bakımından zengin ıspanak ve lahana gibi yeşillikler geliyor. Bu besinler ileri yaşlarda demans olma riskini düşüren sağlıklı bir diyetin parçaları. Özellikle yumurtalı ıspanak ve lahana cipsi, yeni beyin hücrelerinin büyümesine yardımcı oluyor.

Et:Bebeklerde zeka geliştiren yiyeceklerden bir diğeri kırmızı et. Yapay madde, boya, aroma, koruyucu ve tatlandırıcı içermeyen etler çocuğun beyin gelişimini destekliyor. Ayrıca etin içerisinde de kolin bulunuyor.Ek olarak; salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalardan uzak durman gerek.


İlginizi Çekebilir

  • img

    Afazi Hastalığı Nedir Belirtileri nelerdir

    Sağlık
    Haberi İncele
  • img

    Hindistanda buzul felaketi

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    15 tatil (sömestr) ne zaman başlıyor?

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Elazığın Palu ilçesinde 4.0 lık deprem korkuttu

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Bu resimde ilk olarak hangi hayvanı farkettiniz..

    Blog
    Haberi İncele
  • img

    Teşkilat 3. Bölüm Full HD Tek Parça izle

    Diziler
    Haberi İncele
  • img

    Cehennem Kapısı 50 yıldır 400 derecelik ateşle yanıyor

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    İnsan Vücuduna Uzaktan Müdahaleye Bilimsel Kanıt!

    Blog
    Haberi İncele
  • img

    Hamilelikte Anne ADAYLARI NELERDEN UZAK DURMALI...

    Sağlık
    Haberi İncele
  • img

    Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 187. Bölüm izle

    Diziler
    Haberi İncele