• : 0242 345 00 01
81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı
img
Türkiye

81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'nı ziyaret ederek yılbaşı öncesi gerçekleştirilen gıda denetimleri hakkında bilgi aldı. Bakan Yumaklı, laboratuvarda görevli personelle görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan, tarımsal üretimin yanı sıra üretimin güvenilirliğinin de sorumlulukları olduğunu vurgulayarak, Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'nın önemine dikkat çekti.

Ankara laboratuvarının ülkedeki toplam 147 akredite gıda kontrol laboratuvarından biri olduğunu belirten Bakan Yumaklı, burada gerçekleştirilen analiz işlemlerinin sayısının 262'ye ulaştığını ve laboratuvarın hem yurt içinde hem de yurt dışında hizmet verdiğini ifade etti. Ayrıca, laboratuvarın sadece bir gıda analizi laboratuvarı olmadığını, aynı zamanda eğitim ve Ar-Ge çalışmalarına yönelik bir merkez olduğunu vurguladı.

Bakan Yumaklı, bu yıl yapılan denetimlerde 1 milyon 300 bin kontrolün gerçekleştirildiğini ve 17 bin 652 uygunsuzluk tespit edildiğini belirtti. Bu uygunsuzluklar nedeniyle 535 milyon lira idari para cezası kesildiğini ve 243 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu aktardı. Ayrıca, yeni yıl öncesi başlatılan eş zamanlı denetim programına da değinen Bakan, bu denetimlerin bir hafta boyunca devam edeceğini ve halkın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için büyük çaba harcandığını söyledi. Bakan, vatandaşları olası uygunsuzlukları yetkililere bildirmeye çağırdı ve bu konuda yapılan ihbarların değerli olduğunu belirtti.


İlginizi Çekebilir