• : 0242 345 00 01
Tarlada, Köylerde Elektrik Aboneliği Şartları 2021

Tarlada, Köylerde Elektrik Aboneliği Şartları 2021

Konteynere elektrik aboneliği nasıl alınır, Prefabrik eve elektrik aboneliği için ne yapılmalı, Hobi bahçesi elektrik aboneliği almak isteyenler ve Bahçeye elektrik aboneliği gerekli evrakları, Bahçe elektrik aboneliği , Ruhsatsız eve elektrik aboneliği olur mu, Köy ev elektrik aboneliği için gerekli evraklar ve elektrik aboneliğiyle ilgili tüm bilgileri buradan alabilirsiniz. 

Yeni Elektrik Aboneliği Nasıl Yapılır? (Mesken)

Yeni elektrik aboneliği almak istiyorsanız yapmanız gerekenler çok kolay! Yazımızın içeriğinde tüm bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Öncelikle yeni evinizde elektrik aboneliği açtırmak istiyorsanız, bunu için mülkü satın aldığınız inşaat sahibi yetkilileri, veya köy tarla gibi mülk sahipleri tarafından bu işlem yapılır. Eğer dairenizde elektrik yok ise aşağıda yer verdiğimiz başlıkları takip ederek abonelik işlemlerini oluşturabilirsiniz. İlk olarak yeni bir abonelik işlemleri ve elektrik bağlantısı için gerekli evraklar şunlardır;

Resmi kimlik belgesi

Onaylı elektrik projesi

Mülkiyet belgesi

Yapı kullanım izni

Elektrik Abone Olduktan Sonra Ne Zaman Açılır?

Elektrik aboneliğinizi oluşturduğunuz da açılması için biraz bekleyebilirsiniz. Bina ve ticari işletmelerin elektrik işlemleri 2 gün içerisinde, köy, tarla, konteyner gibi yerlerin abonelikleri en geç 5 gün içerisinde açılmaktadır.

Elektrik Aboneliği Kaç Para 2021

2021 yılında yapılan zamlarla beraber elektrik abonelik ücretleri için mesken alanları ve tarım sulama, aydınlatma ve diğerleri için birim ve güvence tutarlarını belirttik.

Mesken için güvence birim bedeli 33 TL/ KW, 6 KW için 198- 200 TL

Tarım sulama, aydınlatma ve diğerleri için güvence bedeli 44, 5- 45,00 TL/ KW

2021 yılında yapılan zamlarla beraber elektrik abone ücretleri yukarıda ki gibidir.

Elektrik Abonelik Bedelleri 2021 

Güvence Bedeli Mesken için sözleşme gücü kW başına 33 TL/kW

Kesme-Bağlama Bedeli İşlem başına 37,3 TL

Damga Vergisi Toplam güvence bedelinin binde 9,48’i

Dosya Bedeli Güvence bedeline göre belirlenir.

Güvence bedeli, mesken aboneleri için, en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplanır; böylece ödenmesi gereken güvence bedeli en az 165 TL olur. Meskenler için ortalama güç ise 6kW (198 TL) civarındadır.

Köy Evi Elektrik Aboneliği

Köy evinize elektrik bağlatmak mı istiyorsunuz? Artık çok kolay! Yapmanız gerekenler yukarıda anlattığımız adımlar ile bu işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Tapu belgeleriniz, adres bilgileriniz ve kimlik belgeleriniz ile bulunduğunuz il ve ilçeden elektrik işlemleri dairesinden (Örneğin; Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), OEDAŞ-OSMANGAZİ EDAŞ) hangi elektrik dağıtım kurumuna aitse, oraya başvuru yaparak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Veya e-Devlet üzerinden yeni elektrik aboneliği oluşturabilirsiniz. Elektrik işlemleri sırasında ödediğiniz ücretler talebinize göre ya verdiğiniz hesap numarasına yada fatura düşümlerinden sağlanarak geri yatırılır.

Köy Evi Elektrik Abone İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Köy evinize açtıracağınız elektrik abone evraklarınız; Mesken ve köy Evi Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Olan Evraklar olması gerekiyor. 

Eğer köy eviniz imar dışında kalıyorsa yapı kullanım belgesi, kullanım hakkının size ait olduğunu ispatlayan bir belge

Yapıda kullanılacak olan sayacın faturası

Elektrik aboneliği başvurulacak olan alanın tapusu, pafta ve parsel numaralarını gösteren bir belge.

Elektriğin hangi alanlarda kullanılacağını belirten bir dilekçe

Elektrik aboneliğinin açılacağı köy evinin ayrıntılı plan ve projesi

Mal sahibi veya yetkili kişinin (Noterden vekalet vermesi) ise tapu fotokopisi veya mal sahibi olduğu belge,

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

Kiracı ise kira kontratı belgesi gerekli belgelerdir.

Bu evraklar ile abonelik işlemlerinize başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca köy evlerindeki abonelik işlem ücretleri yukarıda vermiş olduğumuz tablo ile aynı orandadır. Değişiklik söz konusu değildir.

Yukarıdaki belgeler genel olarak istenen belgelerdir. Kurum tarafından farklı belgeler de istenebilir. Net olarak hangi belgelerin istendiğini ve nasıl bir yol izleyeceğinizi elektrik dağıtıcı firma ile görüşebilirsiniz.

Tarlaya Elektrik Bağlatma Maliyeti 2020

Tarlaya elektrik bağlatmak için maliyetini sizler için araştırdık. 2020 yılında bu ücretler gelen zamlarla beraber değişiklik göstermiştir.

Güvence bedeli; mesken için ortalama bir fiyat ile 170- 180 TL arasında olup, damga vergisi; mevcut güvence bedelinin binde 9,48′ i kadar olmalıdır. Kesme bağlama bedeli ise; 30- 35 TL arasında değişiklik gösterebilir. Bunun yanında tarımsal alanlara ve hayvancılığa elektrik nasıl alınır, sizin için araştırma yaparak bilgilerini yazımızın devamında belirttik. Dilerseniz inceleyerek bilgi alabilirsiniz.

Tarımsal Sulama Elektriği ve Hayvancılığa Elektrik 2021 Bilgileri

Tarım alanlarında elektrik kullanımı sağlamak ve başvurmak, abonelik açtırmak için bulunduğunuz illerdeki elektrik dağıtım şirketlerine gerekli evraklar ile başvuru yaparak elektrik hizmetinizi alabilirsiniz. Tarımsal sulama elektrik aboneliği yönetmeliğine buradan ulaşılabilir. Gerekli evraklar ise;

Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi,

Tarımsal elektrik başvuru dilekçesi,

Binanın veya tarlanın tapusu,

Arazinin haritası ve onay projesi,

Çiftçi kayıt sistemi evrakları,

Vergi levhası,

Tarım Müdürlüğünden alınan tespit evrakı,

Resmi kuruluş onaylı su çiftliğin su kullanım izin belgeleri,

Taahhütname


Diğer Sayfalar