iyi bir kahve yapabilmek için çok önemli iki kural vardır. Bunlardan ilki kahve öğütme şekilleridir.
Yani tam çekirdek kahvenin hangi kahve aletini kullanacağınıza göre öğütülmesi gerekir. Kahvenizi dilerseniz kahveyi satın aldığınız mekanda çektirebilir, dilerseniz evde kahve öğütme makinesiyle dilediğiniz boyda öğütebilirsiniz.
Kahvenin çekilmiş boyutları kalın ve ince olarak birbirinden ayrılır. Eğer büyük taneliyse çekmiş olduğunuz kahve kalındır, çok daha küçük parçalara sahipse kahveniz ince çekilmiştir.
Toplamda 7 farklı şekilde öğütebildiğiniz kahvenin iyi bir içime sahip olması için diğer etken ise kavurma ama sizlere çekilmesindfen bahsedeceğim
İnce öğütülmüş kahve
Espresso makinesi ve moka pot'ta kullanabileceğiniz kahvedir.
Orta ince öğütülmüş kahve
Pişme prensibi moka pot'a benzeyen sifon kahvede en iyi tadı alabilmek için bu kahveyi kullanırsınız
Orta öğütülmüş kahve
Damlama yöntemiyle hazırlayacağınız kahvede kullanmanız gereken kahvedir. Orta öğütülmüş kahve filtrenin içinde kalarak bardağa damlamaz, daha iyi bir tat verir.
Orta kalın öğütülmüş kahve
Chemex kahve için kullanılması gereken kahvedir. Kalına yakın öğütülmüş kahve olarak da adlandırabilir kendisini
Kalın öğütülmüş kahve
French press! Kolay erişebileceğiniz ve kendi kahvenizi keyifle yapabileceğiniz french press için ihtiyacınız olan kahvedir. Kalın öğütülmüş kahve French press'in filtresinden kaçmadan aşağı kadar iner.
Ekstra kalın öğütülmüş kahve
Bu kadar kalın çekilmiş bir kahve tabii ki uzun süre demlenmesi gereken bir kahvede kullanılır. Bu da cold brew'dir. En az 10 saat boyunca demlenmesi gereken bir kahve için elzem olan büyüklük ekstra kalındır.
Yorumlar